۲۵
۱۳۹۲
خواص سير
سير از سبزيجاتي است كه تاريخي بسيار كهن دارد. انسان خواص درماني اين گياه را پنج قرن قبل از ميلاد مسيح شناخته بود. در طول تاريخ، سير در سرتاسر دنيا براي درمان ناراحتيهاي مختلف شامل فشار خون بالا، عفونتها و مارگزيدگيها استفاده شده است.
در ماه فروردين هر يك از پيازهاي كوچك سير را در خاك كاملاً خشك، به فاصله 15 تا 20 سانتيمتر ميكارند و بين ماههاي تير و مرداد، كه برگها پژمرده شود، سيرها جمعآوري ميگردند. اين گياه در نواحي مختلف ايران به خصوص در شمال كشور به طور گسترده پرورش مييابد.
خوردن سير مصونيت بدن را در مقابل بيماريها افزايش ميدهد. سير كرم كشف محرك و تقويت كننده بدن، داروي سرماخوردگي و زكام است. و براي اشخاص سرد مزاج بسيار مفيد است. آنهايي كه قطرهقطره ادرار ميكنند بايد حتما سير بخورند تا بيماريشان درمان شود.
در حال حاضر از سير براي كاهش ميزان كلسترول و كاهش خطر بروز بيماريهاي قلبي – عروقي و نيز براي بهرهمندي از خواص ضد ميكروبي آن استفاده ميشود.
بيماراني كه سابقهي ابتلا به بيماري ترومبوز (تشكيل لخته خوني در عروق يا قلب) را دارند، بايد بدانند كه سير ميتواند تاثير اندك، اما مهم روي تجمع پلاكتها داشته باشد. به علاوه بايد به بيماران توصيه شود كه اين گياه خاصيت كاهش خطر ابتلا به سرطان بويژه سرطان معده و روده را دارد.
فوايد سير:
Ø سير معده را ضد عفوني م كند، ولي نبايد آن را زياد مصرف كرد.
Ø سير رسوبات خون را حل ميكند، از اين رو مصرف سير به كساني كه درد مفاصل، نقرس يا روماتيسم دارند، توصيه ميشود.
Ø سير سنگ كليه را از بين ميبرد و كرمهاي نازك شكم كودكان را نابود ميسازد.
Ø سير بهترين درمان براي فراموشي و نسيان است. خوردن سير كدورت ذهن را از بين ميبرد.
Ø سير بهترين تقويت كننده پياز مغر است و روي سلولهاي مغز تأثير مفيدي دارد.
Ø سير عضلات قلب را به نشاط ميآورد و به اين وسيله گردش خون منظم ميگردد. همچنين فشار خون را كاهش ميدهد.
Ø سير مجاري تنفسي را پاك ميكند و به اين وسيله از تنگي نفس ميكاهد.
Ø سير برخي از انواع سل ريوي را معالجه ميكند. به خصوص وقتي كه با شير مخلوط باشد.
Ø سير براي معالجه اسهال، برونشيت، سردرد و زكام مزمن، ضعف حافظه و سرگيجه8 سودمند است.
Ø سير در برابر امراض بسياري مانند تب مقاوم است.
Ø سير پوست بدن را خوش رنگ و رودهها را از عفونتها پاك ميكند (به خصوص در كودكان) و با اين خاصيت از انسان در مقابل بيماري حصبه و ديفتري محافظت ميكند.
Ø سير فلج و رعشه را معالجه ميكند و در مورد مالاريا و بيخوابي خيلي مفيد است.
Ø سير، يك محرك پوستي است و به عنوان خلط آور در التهاب مخاط ريهها مصرف ميشود.
Ø سير بازكننده صدا است.
Ø سير باعث بازشدن اشتها ميشود.
Ø سير براي بيماران مبتلا به مرض قند (ديابت) اثر شفابخش داشته و قند خون را ميكاهد.
Ø سير اثر سمي نيكوتين حاصل از دود سيگار را برطرف مينمايد. چنان چه افراد سيگاري، به علت نيكوتين دچار ناراحتيهاي هاضمه و قلب شده باشند، با مصرف سير احساس بهبودي ميكنند.
Ø سير عرق بدن و خون قاعدگي را زياد ميكند.
Ø مداومت در مصرف سير به تدريج باعث ريختن موي سفيد و روييدن موي سياه ميشود.
Ø سير خرد شده حاوي اسانس گوگردي است و بوي تندي دارد كه براي دستگاه گوارش خاصيت آنتي بيوتيكي (ضد ميكروبي) دارد. اسانس فرار آن در تمام بدن پراكنده ميشود و از راه ريه و پوست دفع ميگردد.
مضرات سير:
معمولا اثرات جانبي مصرف سير خفيف و غير متداول است. ولي با زياده روي در مصرف آن و در موارد خاصي مضر است. بعضي از اين مضرات شامل موارد زير است:
Ø ظاهرا سير تاثيري بر متابوليسم داروها ندارد، اما بيماراني كه از داروهاي ضد انعقاد خون مثل آسپرين استفاده ميكنند، بايد در مصرف سير احتياط كنند، زيرا سير مانع از انعقاد خون ميشود از اين رو افرادي كه جراحي ميكنند، بايد 7 تا 10 روز پيش از جراحي از خوردن سير خودداري كنند، زيرا زمان خونريزي را طولانيتر ميكند.
Ø بنابر تحقيقات دانشمندي زيادهروي در مصرف سير، موجب سردرد و ضعف بينايي ميشود. براي جلوگيري از اين مضرات 2 راه پيشنهاد شده است:
الف – پختن سير در آب و اضافه كردن كمي نمك يا كره يا روغن بادام به آن.
ب – مصرف گشنيز به همراه مصرف سير يا بعد از مصرف سير.
Ø چنانچه در مصرف سير، سن و مزاج و فصل مراعات نگردد، مخصوصا در مصرف سير خام زيادهروي شود، براي دستگاه تنفسي و بيماري بواسير مضر است.
Ø زنان آبستن يا شيرده بهتر است از سير استفاده نكنند.
از بين بردن بوي سير:
* براي از بين بردن بوي سير ميتوان نيم ساعت پس از خوردن آن، يك قاشق عسل يا كمي جعفري يا يك عدد سيب خورد.
* بهترين كار براي برطرف كردن بوي سير، خوردن سبزي مثل كاهو است، زيرا كلروفيل موجود در سبزيها بوي سير را دفع ميكند.
نكاتي براي مصرف سير:
سير را به صورت قرص سير، ترشي سير، سير سرخ شده و … استفاده ميكنند.
از نظر علمي، تركيبات و مكانيسم اثر سير تا حد زيادي پيچيده است و تركيبات موجود در آن، زماني كه پوست حبههاي سير جدا نشده است، نسبت به وقتي كه پوست كنده و خرد ميشود كمي متفاوت است، يعني به محض له شدن سير و مجاورت با هوا تغييراتي در آن روي ميدهد، چون مواد اصلي و موثر سير نسبت به هوا و به ويژه حرارت حساس هستند. هر چه سير بيشتر حرارت داده شود، خواص آن كمتر ميشود. بنابراين اثر سير در غذاهاي پخته و سرخ شده به مراتب كمتر از سير تازه است.
قرص سير: قرص سير حاوي پودر سير خشك شده است كه بهترين شكل دارويي آن است و خواص آن تا حدودي شبيه سير تازه است و مواد موجود در آن نيز حاوي اكثر موادي است كه در سير تازه وجود دارد. اين قرصها روكشدار هستند و بعد از خوردن، بوي سير كمتر به مشام ميرسد.
سير ترشي: سير وقتي به صورت ترشي درميآيد، دست خوش تغييراتي خواهد شد كه به حرارت محيط، سركه، زمان نگهداري و … بستگي دارد، ولي كمتر داراي خواصي شبيه به سير دارد.
یک پاسخ به “خواص سير”
دیدگاهتان را بنویسید
فهرست مطالب
- آناتومی حیوانات
- آنچه زنان خانه دار باید بدانند
- اصول پرورش
- بخشنامه ها
- بهداشت گوشت و مواد خام دامی
- بیماریهای دام
- پاورپوینت بیماریها
- دارونامه
- درباره من
- سایر
- طرح توجیهی
- عکس و تصویر
- فیلم
- مامایی و تولید مثل
- مقالات
- موضوعات
- نژاد حیوانات
عالیه