بهمن
۴
۱۳۹۴

کتاب الکترونیک،، بررسی اجزای حرام دام از نظر علم و شرع،،

کتاب الکترونیک ،، بررسی ۱۵ جز حرام دام از نظر علم و شرع،، منتشر شد، این کتاب بسیار زیبا به همراه اطلس رنگی از اجزای حرام دام، به بررسی ۱۵ جز حرام دام حلال گوشت پرداخته و این اجزا را از نظر علم و شرع بررسی می کند، این کتاب توسط دکتر وت و با همکاری حجت الاسلام حسینی نوشته شده و شامل اطلاعات مفیدی در خصوص گوشت حلال و غذای حلال  بوده و در کنار تمام عدله شرعی، دلایل علمی مفیدی را در جهت غیر بهداشتی بودن اجزای حرام دام آورده است، پیشنهاد می گردد هر خانواده ایرانی  یک جلد از این کتاب را در خانه خود داشته باشد. برای تهیه فایل این کتاب الکترونیک، با شماره تلفن ۰۹۱۳۱۸۳۹۶۳۵ و از طریق تلگرام پیام دهید، فایل کتاب از طریق تلگرام قابل ارسال میباشد. در ضمن حق چاپ و تکثیر برای نویسنده محفوظ است، و هرگونه کپی برداری شرعا حرام و غیر اخلاقی است،

 

Screenshot_۲۰۱۶-۰۱-۱۹-۱۷-۴۸-۲۴

 

 

ذبح شرعی و نظارت بهداشتی

(به همراه اطلس رنگی)

گردآوری و تدوین:

دکتر اسماعیل دوستی

با همکاری:

حجت الاسلام سیّد مسعود حسینی

سرشناسه: دوستی، اسماعیل، ‏‫۱۳۵۰ -‬

عنوان و نام پدیدآور: ذبح شرعی و نظارت بهداشتی (به همراه اطلس رنگی)/ گردآوری و تدوین اسماعیل دوستی، با همکاری سیدمسعود حسینی.

‏مشخصات نشر:شهرکرد‏:نیوشه‏،۱۳۹۲٫‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

‏مشخصات ظاهری:‏۷۲ص.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ مصور (رنگی)

شابک: ۳- ۲۶-۶۳۷۳-۶۰۰-۹۷۸

‏وضعیت فهرست نویسی: فیپا

یادداشت: کتاب نامه

‏موضوع: ذبح (فقه)‬

‏موضوع: کشتار دام و کشتارگاه‌ها—بهداشت

شناسه افزوده: حسینی، سید مسعود، حجه الاسلام

‏رده بندی کنگره:‏‬‬‬‬‬‬‬‬ ۱۳۹۲ ۲ذ۹د /۳/۱۹۴ BP

‏ردهبندی دیویی:‏‬‬‬‬‬‬‬‬۳۷۴/۲۹۷

شماره کتابشناسی ملی:‎ ۳۳۹۲۶۱۴

 

 

شهرکُرد – میرآباد غربی، بلوار فرهنگ، خیابان حکیم نظامی، کوچهی ۱۳، شماره ی ۸

کد پستی:۸۸۱۷۹۶۵۱۵۸ / تلفن و نمابر: ۲۲۵۰۳۵۰-۰۳۸۱ / مدیر انتشارات: دکتر عبّاس قنبری عُدیوی

همراه مدیرمسوول:۰۹۱۳۱۸۱۷۲۰۸ / رایانامه:odivi46@yahoo.com / www.niyusha.ir

 

ذبح شرعی و نظارت بهداشتی

دکتر اسماعیل دوستی

با همکاری حجت الاسلام سیّد مسعود حسینی

ویرایش فنّی: دکتر عبّاس قنبری عُدیوی

پردازش رایآن‌های و صفحهآرایی: مرضیه احمدی- عسگر قنبری عدیوی

نسخهخوان: زینب قنبری عدیوی- طراح جلد: طوبا محمدخان

چاپ نخست: ۱۳۹۲ – شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه

شابک:۳- ۲۶-۶۳۷۳- ۶۰۰- ۹۷۸

فیلم و زینگ: لیتوگرافی سروش شهرکرد/چاپ: نقشینه

بها: * هزار تومان

 

 

 

 

 

سخن ناشر:

یکی از دغدغه‌های مردم، استفاده از گوشت سالم و تهیه شده مطابق دستور دینی(دبح شرعی) است. خوردن خوراک سالم و اسلامی سبب آرامش روحی و روانی و رشد همه جانبه‌ی جسمی و روحی مسلمانان می‌شود.

کتاب حاضر، تلاشی نوین و در حد انتظار است که با رعایت مسایل شرعی و بهداشتی، شهروندان را به بهره مندی از خوراک مناسب تشویق و راهنمایی می‌کند. نویسنده‌ی محترم، آقای دکتر اسماعیل دوستی، از متخصصان حوزه‌ی دامپزشکی و بخش گوشت جهاد کشاورزی است که با این کار پسندیده، نگاهی علمی و دینی به خوراک(گوشت) در فرایند غذایی داشته‌اند. انتشارات نیوشهی شهرکرد، نیز خرسند است که با چاپ و انتشار این اثر، در راه نشر فرهنگ دینی و سلامت غذایی هم‌وطنان، گام مفید و موثّری بردارد. ضمن سپاس از دکتر دوستی و همکاران محترمشان که حاصل تحقیقات خود را به علاقهمندان، عرضه میکنند؛ امید است این قبیل پژوهشها راه را برای بهرهمندی مراکز علمی و پژوهشی، شهروندان علاقه‌مند و آموزش جوانان و نوجوانان هموارتر نماید.

عبّاس قنبری عُدیوی

مدیر انتشارات نیوشه

زمستان ۱۳۹۲

 

 

 

فهرست مطالب

عنوان صفحه

مقدمه………………………………………………………………….. ۱

فصل اول: اثرات ذبح شرعی بر سلامت گوشت ۳

 

آب دادن به حیوان ۴

قطع رگهای چهارگانه ۶

خون‌گیری کامل ۷

کاهش PH 8

جمود نعشی ۹

ترد شدن گوشت ۱۰

عدم قطع نخاع ۱۱

انتقال بیماری ۱۲

 

فصل دوم: اجزاء حرام حیوان حلال گوشت(با تصاویر رنگی) ۱۳

 

خون ۱۵

طحال (اسپرز) ۱۸

کیسه صفرا (زهره دان) ۲۱

غدد لنفاوی (دشول) ۲۳

رحم (بچه دان) ۲۵

غده هیپوفیز (نخودی مغز) ۲۷

بیضه (دنبلان) ۲۹

ذات الاشاجع (پینئال گلند) ۳۱

نخاع (مغز حرام) ۳۳

پی زرد اطراف ستون مهره ۳۵

حدقه چشم (مردمک چشم) ۳۷

اندام تناسلی نر (نری) ۳۹

اندام تناسلی ماده (فرج) ۴۱

مثانه (بول دان) ۴۳

فضله ۴۵

 

فصل سوم:

معیار تشخیص حیوانات حلال گوشت از حرام‌گوشت ۴۷

 

سه معیار حلیت پرنده ۴۸

حیوانات خشکی زی ۵۰

الاغ ، اسب و قاطر ۵۱

حیوانات وحشی ۵۱

خرگوش ۵۲

سگ و خوک ۵۳

پرنده‌های شکاری ۵۳

حیوانات مسخ شده ۵۴

حیوانات از نظر تذکیه ۵۵

شرایط حلیت جنین ۵۷

تخم پرنده‌های حلال مرده ۵۷

رو به قبله ۵۸

 

فصل چهارم: احکام ذبح حیوانات ۵۹

 

کیفیت سر بریدن حیوان ۶۰

پنج شرط سر بریدن حیوان ۶۰

شرایط ذابح ۶۲

سر بریدن با وسایل ماشینى ۶۲

دستور کشتن شتر ۶۲

مستحبّات و مکروهات ذبح ۶۳

شرایط شکار با اسلحه ۶۴

احکام شکار ۶۵

شرایط شکار با سگ‌هاى شکارى ۶۶

احکام شکار با سگ‌هاى شکارى ۶۸

صید ماهى ۶۸

منابع……………………………………………………………۷۱

 

مقدمه

گوشت مهمّ‌ترین و پرطرف‌دارترین ماده‌ی غذایی در سبد خانوار ما ایرانیان است. گوشت منبع غنی از پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری، چربی، ویتامین‌های گروه B ، آهن، روی و فسفر است. گوشت همان‌طوری که فواید زیادی دارد، از طرف دیگر در صورت سهل انگاری می‌تواند محیط مناسبی برای رشد میکروب‌ها نیز باشد. بنابراین در فرایند تولید تا مصرف آن باید شرایط خاصی را اعمال نمود. در شرع اسلام نیز بر غذای پاک بسیار تاکید شده به‌طوری‌که در قرآن مجید آمده است: «فلینظر الانسان الی طعامه» انسان باید به غذا و خوراکش دقت کند که آیا پاک و پاکیزه است یا نه؟ به همین خاطر و به علّت نقش مهمی که غذای پاک در روحیه و اخلاق انسان‌ها دارد، در دین مبین اسلام توجّه زیادی به بحث خوراکی ها و آشامیدنی ها شده و حتی در فقه، کتابی تحت عنوان »اطعمه و اشربه» و «صید و ذباحه» قرار داده شده است تا احکام حلال و حرام خوردنی ها در آن بیان شود ما در این کتاب قصد داریم اجزای حرام حیوان حلال گوشت و شرایط ذبح اسلامی را برای شما خواننده عزیز تشریح کنیم و مضرات آن را از نظر شرع و علم بررسی نماییم.

 

 

 

درباره نویسنده:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

آمار بازدید

رتبه سایت

دیگشنری